Bærer du nag over noget?

 

Har du også oplevet, hvordan en bestemt situation eller samtale kan sætte sig fast og blive ved med at nage og køre rundt i dit hoved?

Det behøver ikke engang at være en stor ting. Det kan være en henkastet sætning, sagt halvt i spøg af en kollega. Eller det kan være én fra din familie, som du synes har behandlet dig uretfærdigt. Men det kan selvfølgelig også være store ting. Som svigt, mistillid, vold, utroskab og meget andet.

Men uanset om det er stort eller småt, så kan det med tiden komme til at fylde så meget i dit sind, at du næsten ikke kan se forbi det. Derfor er det vigtigt at gøre noget ved det.

HVORDAN SLIPPER MAN AF MED NAG?

Men hvordan stopper du så noget, der allerede ligger og fylder rigtig meget i din bevidsthed. Ja, det er ikke altid helt let, men det starter altid med, at du BESLUTTER dig for at tilgive og give slip.

Det kan godt være, at dem, du bærer nag imod, ikke har fortjent denne tilgivelse, men det har du selv.

Hvis tingene bliver ved at fylde hos dig, vil de sætte en begrænsning på dig, på dit liv og på din glæde. Derfor bliver du nødt til at gøre op med det, der er sket, og bevæge dig videre.

3 METODER TIL AT KOMME VIDERE

Her får du 3 gode metoder, som kan hjælpe dig med at give slip og komme videre efter at have båret nag:

  1. Skriv et brev til den, som dit nag er rettet imod. Du behøver ikke at sende det, men alene dét at få sat ord på, kan være nok til at få lagt låg på naget.
  2. Acceptér, at det skete ligger i fortiden, og du kan ikke ændre på, at det er sket. Men du kan ændre på din egen måde at håndtere det.
  3. Lad være med at se på dig selv om et offer, der er blevet udsat for noget uretfærdigt. Find din egen styrke til enten at lægge det væk eller til at konfrontere den eller dem, der har gjort dig uret.

Især hvis der er tale om ting, der har såret dig dybt, kan det være svært at lukke ned og tilgive. Mit bedste råd i den situation er at få sat ord på dine følelser til én, du har tillid til, og gerne til en professionel, der kan give dig den rigtige hjælp til at komme videre i arbejdet med at give slip på de negative tanker.

 

Kontakt mig gerne:

12 + 10 =

Psykoterapeut

Camilla Wisøfeldt

Mobil 40 45 79 70