Hov, hvor blev sexlivet af?

De fleste har nok en forestilling om, at et godt sexliv er et sexliv, der opstår spontant og ubesværet – hele livet igennem. At lysten tager over, fejer benene væk under os og tager os med storm.

Virkeligheden er desværre bare, at der er mange, der langt fra har sådan et sexliv.

Det kan være på grund af en hektisk hverdag eller det kan være, fordi man har været sammen igennem mange år, og sex har udviklet sig til bare at blive endnu en af rutinerne på linje med opvasken, madpakkerne og hækken, der skal klippes.

HUSKER I AT TALE OM JERES SEXLIV?
Hvis sexlivet er gået hen og er blevet lige lovligt rutinepræget og måske endda kedeligt, så er der heldigvis råd for det.

Adskillige undersøgelser viser nemlig, at de mennesker, der formår at tale sammen om sex og sætte ord på de ting, de ønsker i sengen, har et bedre sexliv end dem, der holder det hele for sig selv.

Det bliver nemmere at udforske sig selv og hinanden, når man tør tale om de ting, man godt kan lide, og det giver sjovere og mere nydelsesfuld sex.

Desværre kan det bare være utroligt svært at sætte disse ord på. Selvom man har været sammen i årevis og kender hinanden ud og ind, så ligger der så mange tabuiseringer, skygger og til tider skam inde over sexlyst, at det kan være svært at tale om. Derfor har mange brug for en slags ”icebreaker” til at få hul på snakken.

SÆT ORD PÅ!
En mulighed for at få taget hul på snakken kan være simpelthen at prøve at være mere opmærksom på at sige, hvad I godt kan lide, når I er sammen i sengen.

Virker det akavet eller forkert for dig/jer, så kan et erotisk brætspil med fokus på forspil og leg også være en mulighed for at åbne op for ordene.

Ellers kan et besøg hos en som mig også være en mulighed. Når jeg arbejder med par i min parterapi, så arbejder vi nemlig netop med at sætte ord på. Både på sexlivet og på parforholdet i det hele taget. For uden god kommunikation kan det være svært at have et godt forhold.

Sammen udforsker vi, hvad der gør det svært at tale om for netop jer. Vi bryder barriererne ned og får åbner op for de nødvendige snakke om, hvad I hver især drømmer om, savner, håber på eller længes efter. Men også hvad I elsker, nyder og ikke vil undvære.

Gode samtaler åbner op for mange ting – ikke mindst for et godt parforhold og et godt sexliv.

Kontakt mig gerne:

12 + 15 =

Psykoterapeut

Camilla Wisøfeldt

Mobil 40 45 79 70