Yogaterapi til børn med stress og angst

Yogaterapi for børn og voksne med stress og angst

 

Stress og angst rammer ikke kun voksne. Det kan også ramme børn, og desværre sker det i højere og højere grad, at børnene oplever, at de har det meget svært i hverdagen.

For nogle børn gælder det, at den stress eller angst, som mor og/eller far har, forplanter sig i dem, så de også selv begynder at udvise symptomer.

For andre børn handler det om de ting, de selv oplever i hverdagen. Det kan f.eks være mobning, manglende selvværd, sensitivitet, faglige udfordringer og præstationskrav.

Men uanset årsagen viser det mentale pres sig som fysiske reaktioner. En stresset eller presset krop kan ganske enkelt ikke fungere optimalt.

Stress hos børn kan vise sig ved:

 • At de ofte har mavepine
 • At de ofte har ondt i hovedet
 • At de sover meget uroligt
 • At de virker triste i hverdagen

Angst hos børn kan vise sig ved:

 • De bliver syge, når de skal præstere noget i skolen.
 • De ønsker ikke at deltage i sociale aktiviteter, som f.eks. andre børns fødselsdage.
 • De klynger sig til forælderen i situationer uden for hjemmet.
 • De er bekymrede for at ”slemme” ting skal ske.

Desværre er dette ikke de eneste symptomer. Måderne, som børnene reagerer på, kan være mange og de kan være forskellige fra barn til barn. Det samme kan graden af dem. Så som forælder handler det om at være ekstra opmærksom, hvis dit barn på en eller anden måde ændrer adfærd.


SÅDAN KAN YOGATERAPI HJÆLPE

Det grundlæggende problem med stress og angst er, at det skaber en krop og et sind, der er konstant overbelastet og har meget svært ved at finde ro.

Den ro genfinder vi i mine yogaterapi forløb.

Børneyoga understøtter for det første barnets naturlige udvikling. De lærer at arbejde med – og stole på – deres egen krop, så sprog, sociale kompetencer, kognitive evner, motorik og refleksion styrkes.

For det andet er yoga verdens bedste middel mod stress. Yoga øger barnets kropsbevidsthed, og hjælper med at slukke for tankerne og i stedet bare være til stede her og nu. Dertil afhjælper yogaen de spændinger, som en stresset tilstand ofte giver kroppen, og hjælper med at forløse fastlåste følelser og tanker.

Samtidig med de praktiske yogaøvelser, består min yogaterapi til børn i, at vi sammen taler om de ting, der er svære, og vi arbejder på at skabe et mindset, hvor grundfølelsen er ”jeg er god nok, som jeg er.” Børnene vil ikke bare få mulighed for at fortælle om de ting, der går dem på, men vil også få strategier til at håndtere situationerne fremadrettet.

Forløbet består altså af en kombination af samtale og praktiske yogaøvelser, og mor og/eller far er selvfølgelig altid med til den første samtale.

Kontakt mig meget gerne og hør mere

PS: Voksne med stress og angst er også velkommende!

VIDSTE DU:

 • Stress er blevet en accepteret folkesygdom
 • 250.000 – 300.000 danskere lider af alvorlig stress.
 • 430.000 danskere – svarende ?l 10 – 12 % har stort set symptomer på alvorlig stress hver dag.*
 • 1.400 danskere dør hvert år af stress

Kontakt mig gerne:

3 + 5 =

Psykoterapeut

Camilla Wisøfeldt

Mobil 40 45 79 70