Er du vokset op i en familie med alkohol eller andre misbrugsproblemer?

 

At vokse op i en familie med misbrug har konsekvenser efter perioder eller år med belastning, stress og måske isolation og ensomhed. Du har sandsynligvis oplevet benægtelser, tavshed og løgne – det vil sige, at problemet forbliver skjult og ikke-eksisterende. En hemmelighed. Det kan derfor hverken tales om eller løses, og familiens følelsesmæssige udtryk svinger mellem tavshed og forvrængede udtryk for følelser. Sorg og smerte kan f.eks. komme til udtryk som vrede, konflikter eller den kan udtrykkes i en ”mindre farlig” situation som f.eks. en søskendekonflikt.

Det kan være du har vendt dine følelser indad, hvor de er blevet til selvbebrejdelser og/eller symptomer som angst og depression. Måske forekommer dit liv tomt og meningsløst, du oplever måske en uforklarlig uro med søvnløshed eller uforklarlige kropslige symptomer?

Det har sandsynligvis påvirket dig rigtig meget – hvordan du er og hvordan du oplever din verden. For dig har de belastninger du har oplevet, været det normale for dig, men livet behøver nemlig ikke at være så svært fremover. Ved at gå i terapi kan du slippe de mønstre du medbringer fra din opvækst og få det liv du ønsker dig.

Kommer du fra en familie med alkohol- og/eller andre misbrugsproblemer med personlige og sociale problemer til følge, kan jeg gennem psykoterapi give dig kvalificeret hjælp til at få en bedre hverdag.

Kontakt mig her

Psykoterapeut

Camilla Wisøfeldt